Συχνές ερωτήσεις

Μπορείτε να ενημερωθείτε για οποιαδήποτε απορία σας , ή για το κόστος της επέμβασης , κάνοντας μια δωρεάν ενημερωτική ή διαγνωστική επίσκεψη στο Ιατρείο του χειρουργού ή καλέστε στα τηλεφωνα: κινητο: +0306944122691 και στο Ιατρείο: 2310305051

 • Έχω κλείσει ραντεβού για εξέταση στο ιατρείο σας. Τι θα χρειαστεί να έχω μαζί μου;

  Θα πρέπει να έχετε όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει έως εκείνη τη στιγμή, το ΑΜΚΑ σας για να σας γράψω τυχόν περαιτέρω εξετάσεις που θα χρειαστούν, κατάλογο των φαρμάκων που παίρνεται, το ιατρικό ιστορικό σας και καλή διάθεση!

 • Πότε πρέπει να έρθω στήν κλινική για ένα προγραμματισμένο χειρουργείο μου ;

  ‘Οταν πρόκειται για μικρό χειρουργείο (λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή ,διόρθωση κήλης κ.α.),μπορείτε να κάνετε τον προεγχειρητικό έλεγχο ακόμα καί το πρωί της ημέρας του χειρουργείου. Για μεγαλύτερα χειρουργεία (γαστρεκτομή ,κολεκτομή) χρειάζεται ειδική προετοιμασία και έτσι πρέπει να έρθεται στην κλινική την προηγουμένη ημέρα ,τουλαχιστον.

 • Οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις γίνονται πάντα με γενική αναισθησία ;

  Ναί! Γιατί πρέπει να χαλαρώσει το κοιλιακό τοίχωμα ,ώστε να δημιουργηθεί χώρος γιά τα λαπαροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία και την λαπαροσκοπική κάμερα. Σημειώνεται ότι το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποείτε ,χαρακτηριζετε ως ιδιαίτερα “ελαφρυ” με ελάχιστες μετεγχειρητικές παρενέργειες (ζαλη,υπνηλία,τάση πρός εμετό).

 • Θα χρειασθούν αίματα για την επέμβαση μου ;

  Η ανάγκη για αίμα εξαρτάται απο το είδος της επεμβασης . Ετσι για μεγάλες επεμβάσεις όπως γαστρεκτομή ή κολεκτομή,πιθανόν να χρειασθεί αιμα,ανάλογα βέβαια και απο τον προεγχειρητικό αιματοκρίτη σας. Το αίμα μπορεί να κατατεθεί απο συγγενείς η φίλους σας η και από τράπεζες αίματος στίς οποίες συμμετέχεται ,σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ,στό όνομα σας και με την επισήμανση ότι πρόκειται να χειρουργηθείται την συγκεκριμένη μέρα στη κλινική που έχεται διαλέξει.

 • Όσον αφορά τις μικροεπεμβάσεις με τοπική αναισθησία (κύστη κοκκυγα,αφαίρεση σπίλων κ.λ.π.),χρειάζεται να κάνω εισαγωγή και εξετάσεις στην κλινική; και ακομα,για πόση ώρα θα παραμείνω νοσηλευόμενος;

  Όχι! Οι επεμβάσεις με τοπική αναισθησία δεν καλύπτονται απο τον ΕΟΠΥΥ και έτσι δεν χρειάζεται εισαγωγή εκτός εαν καλύπτεσθε απο ιδιωτική ασφάλιση. Θα παραμείνεται νοσηλευόμενος εως ότου αισθανθείται καλά και αφού εκτιμήσω την κατάσταση σας, θα επιτρέψω την αναχώρηση σας.

 • Θα πονάω όταν τελειώσει το χειρουργείο;

  Φροντίζουμε η επέμβαση να γίνεται με τον ιδανικότερο τρόπο ώστε να μειώνεται ο μετεγχειρητικός πόνος. Βέβαια δεδομένου ότι δεν εξαλείφεται εντελώς χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα παυσίπονα που θα σας καταστείλουν τον πόνο .

 • Αφού χειρουργηθώ,πότε θα ενημερωθώ γιά τήν έκβαση τής επέμβασης μου, και γιά τήν μετεγχειρητική πορεία μου ;

  Η ενημέρωση,τόσο τού ασθενούς όσο καί τών οικείων του γίνεται αμέσως μετά τήν επέμβαση,αλλά καί αργότερα εάν η κατάσταση τού ασθενούς άμεσα μετεγχειρητικά δέν το επιτρέπει.Στούς ασθενείς πού παίρνουν εξιτήριο δίνονται αναλυτικές οδηγίες ,ενώ γιά αυτούς που παραμένουν περισσότερες ημέρες,λόγω τής φύσης τής επέμβασης τους,γίνεται καθημερινή ενημέρωση.

 • Επιτρέπεται η παραμονή συνοδών στήν κλινική ,πρίν καί μετά το χειρουργείο μου ;

  Φυσικά τίς πρώτες ώρες μετά τήν επέμβαση σας ,επιτρέπεται να υπάρχουν δίπλα σας συνοδοί. Η παραμονή συνοδού την νύχτα επιτρέπεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις πού προσδιορίζονται από την βαρύτητα τού περιστατικού αλλά καί τίς ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Τέλος υπάρχει και το επισκεπτήριο που διαρκεί 3 ώρες απο τίς 17.00 εως καί τις 20.00

 • Έχω πάρει εξιτήριο και έχω πάει στο σπίτι. Ποιος θα παρακολουθεί την πορεία μου και ποιόν θα ενημερώνω για τυχόν προβλήματα;

  Τόσο η παρακολούθηση της πορείας σας όσο και η ενημέρωση για τυχόν προβλήματα γίνεται σε εμένα ή σε κάποιο μέλος της ομάδας μου. Όταν θα πάρετε εξιτήριο θα σας δοθούν αριθμοί τηλεφώνου με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνείτε 24/7.

 • Μετά την εγχείρηση μου έχω ράμματα,πότε και πού θα αφαιρεθούν και εάν υπάρχει χρέωση ;

  Συνήθως τα ράμματα αφαιρούνται 8 με 10 ημέρες μετά την επέμβαση, είτε στην κλινική όπου σας χειρούργησα ,είτε στο ιατρείο μου. Φυσικά δέν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση,οχι μόνο γιά την αφαίρεση των ραμμάτων,αλλά και για οποιαδήποτε επίσκεψη κάνεται στό ιατρείο στο πλαίσιο της μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

 • Μένεται εκτός Θεσσαλονίκης η γιά κάποιο άλλο λόγο δέν σας βολεύουν τα ωράρια τού ιατρείου μου ,τι μπορεί να γίνει ;

  Τηλεφωνείστε γιά να κλείσετε ενα ραντεβού την ώρα και τήν μέρα που σας βολεύει και θα σας δώ είτε στο ιατρείο μου είτε στό γραφείο μου στήν κλινική όπου χειρουργώ.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για οποιαδήποτε απορία σας , ή για το κόστος της επέμβασης , κάνοντας μια δωρεάν ενημερωτική ή διαγνωστική επίσκεψη στο Ιατρείο του χειρουργού ή καλέστε στα τηλεφωνα: κινητο: +0306944122691 και στο Ιατρείο: 2310305051