Μικροεπεμβάσεις

Στο πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο η στο τμήμα εξωτερικών ιατρείων και βραχείας νοσηλείας της κλινικής μπορεί να γίνουν επεμβάσεις πολύ μικρής ή μικρής βαρύτητας ( μικροεπεμβάσεις ).

Μπορείτε να ενημερωθείτε για οποιαδήποτε απορία σας , ή για το κόστος της επέμβασης , κάνοντας μια δωρεάν ενημερωτική ή διαγνωστική επίσκεψη στο Ιατρείο του χειρουργού ή καλέστε στα τηλεφωνα: κινητο: +0306944122691 και στο Ιατρείο: 2310380039

Η αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων (ποιο συχνά του δέρματος η του υποδορίου λίπους ) δεν απαιτεί νοσηλεία στην κλινική, γίνεται με τοπική αναισθησία ανώδυνα με τη χρήση Xylocaine 2% και ενα τοπικο αναλγητικό . Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό άσηπτες συνθήκες σε ειδικά διαμορφωμένο χειρουργικό χώρο .

Όταν κριθεί απαραίτητο  οι βλάβες που αφαιρούνται στέλνονται για ιστολογική εξέταση ετσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται πράγματι για καλοήθη βλάβη .

Ο ασθενής θα λάβει οδηγίες για την περιποίηση του τραύματος, το οποίο  μπορεί να βραχεί μετά απο δύο μέρες. Η αφαίρεση τυχόν ραμμάτων γίνεται  επτά με εννέα ημέρες  αργότερα , ανάλογα με την περιοχή της επέμβασης. Η επιστροφή στην  καθημερινή του εργασία γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις αμεσα η το αργότερο την επομένη απο την μικροεπέμβαση. Η άποψη, ότι η αφαίρεση καλοηθών σπίλων ( ελιών ) μπορεί να οδηγήσει στην μετατροπή τους σε κακοήθεις, είναι λανθασμένη και επικινδυνη, διότι οταν ο σπίλος (ελιά ) αφαιρείται πλήρως δεν υπάρχει πλέον στο δέρμα μας έτσι ώστε να αλλάξει συμπεριφορά , οπως μπορεί να συμβεί οταν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα .

 

Κατάλογος για μικροεπεμβάσεις

 

DR ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ