Αφαίρεση Λιπωμάτων

Λίπωμα Σε Κεφάλι & Υπόλοιπο Σώμα – Αφαίρεση Λιπώματος

Τι είναι το λίπωμα

Το λιπώμα είναι συνήθως ένα η περισσότερα εξογκώματα που αναπτύσσονται στο υποδόρειο λίπος σχεδόν σε κάθε σημείο του σώματος . Πρόκειται συνήθως για καλοήθεις όγκους, οι οποίοι οφείλονται  στον χωρίς έλεγχο  πολλαπλασιασμό των κυττάρων του λιπώδους ιστού σε ένα η περισσότερα σημεία του σώματος. Είναι σημαντικο να αναγνωρίζονται και να διαφορογιγνώσκονται απο αλλες παθήσεις που προκαλούν διόγκωση σε περιοχές του  δέρματος . αλλα και απο τήνκακοήθη μορφη του που είναι το λιποσαρκωμα που όμως εχει ιδια’ιτερ χαρακτηριστικά αλλά και εντόπιση στο σώμα.

Αντιμετώπιση στο λίπωμα

Δεδομένου ότι το λίπωμα στην πλειονότητα του είναι καλοήθες , δεν απαιτείται κάποια θεραπευτική αντιμετώπιση , απλως παρακολούθηση . Αν ωστόσο πρέπει  να αντιμετωπιστεί, τότε η μόνη λύση είναι η χειρουργική αφαίρεση στο σύνολο του ,διοτι τυχόν υπολείματα συχνά οδηγούν σε τοπική υποτροπή.

Έτσι λοιπόν στις περιπτώσεις που τα λιπώματα μεγαλώνουν με ταχύ ρυθμό ,εμφανίζονται σε πολλά σημεία του σώματος ,προκαλούν πόνο ή μούδιασμα, βρίσκονται κοντά σε αρθρώσεις, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τις κινήσεις η  βρίσκονται σε εμφανή σημεία και προκαλούν αισθητικό πρόβλημα πρέπει να αφαιρούνται.

Η αφαίρεση των  λιπωμάτων είναι γενικά απλή επέμβαση και πραγματοποιείται με μία μικρή τομή όση η διάμετρος του λιπώματος. Τα μικρά λιπώματα είναι γενικά μικροεπεμβάσεις και μπορούν να αφαιρεθούν με τοπική αναισθησία, ενώ για τα λίγο μεγαλύτερα ίσως χρειαστεί ολική αναισθησία. Ανεξάρτητα ωστόσο από το μέγεθος του λιπώµατος, μετά την χειρουργική αφαίρεση του πρέπει να γίνεται πάντα βιοψία για την επιβεβαίωση του ιστολογικού του τύπου.